Ali-Reza Modjallal, född i Norra Iran / Guilan / Rascht 1949tog examen från Teaterhögskolan från Teherans universitet / School of Fine Arts 1974. Hans erfarenheter inom området sträcker sig vida och imponerande: Skådespelare, TV- och Radioproducent, scenograf, filmproducent på riks-TV i Iran samt teaterchef på Teherans Stadsteater. Både i Sverige och i Iran har han medverkat i flertalet teateruppsättningar, TV-serier, produktioner och filmer. I Sverige har han 1991 bland annat medverkat i följande ensembler: Riksteatern, Fria teatern, Parkteatern, Sörmlands musik & teater, Örebro Länsteater, Malmö Dramatiska DI, Norrbottensteatern, Uppsala Stadsteater och Moment:teater samt arbetat med SVT, SR och flertalet filmbolag.

Mikael Hylin, född 1962, har arbetat som producent, regissör, fotograf och författare på ett antal produktioner inom olika medier och skapat banbrytande underhållning samt erhållit flertalet utmärkelser genom åren. Hans förkärlek till klassisk musik har bidragit till att han har regisserat närmare ett dussin operor i både Sverige och Tyskland, men även musikvideos till olika artister. Inom TV har Mikael Hylin regisserat och producerat ett flertal dokumentärer, serier och program, där många av dessa sålts till TV-kanaler runt om i världen.

Reza Bagher föddes 1958 i Iran och kom till Sverige som 16-åring, på 70-talet. Han är utbildad ingenjör men är idag en erkänd filmregissör och manusförfattare. Han har studerat film och teater i Stockholm, bland annat på Dramatiska Institutet. Förutom flertalet kortfilmer som vunnit priser på bland annat Göteborgs filmfestival har han också gjort långfilmer. Bland annat Vingar av glas och populärmusik från Vittula. Förutom att Reza Bagher sitter i Iranska Filmfestivalens Jury är han också en av Yaris ambassadörer.

Saeid Sharifian, född 1959, började sin karriär som skådespelare redan vid 12 års ålder och har spelat i flera teaterföreställningar. Han anställdes tidigt som skådespelare på Institutionen för Kultur och Konst i Iran samtidigt som han studerade på gymnasiet. Han har gått regilinjen på Dramatiska Institutet och har dessutom tidigare arbetat som producent, regissör & skådespelare under åtta år på Iransk TV och har gjort ett flertal filmer och tv-serier i Iran. Saeid flyttade till Sverige 1989 och har studerat Digital Media, sedan har han fortsätt med sitt yrke inom film, TV och teater. Fram tills idag har han haft flertalet lyckade samarbeten bland annat med SFI, SVT, TV3, TV4, Riksteatern och Oktoberteater samt flera film- och produktionsbolag i Stockholm.

Mina Azarian Var med i Riksteaterns mångkulturella ensemble Shikasta. Har jobbat på olika teatrar bl.a. Västerbottensteater, Folkteatern i Göteborg, Teaterscenario & Örebro länsteater.
Film/tv i urval: Blå ögon, 2015  – Till slut, 2007 – När mörkret faller, 2006 – Vinterkyss, 2005 – Före stormen, 2000 – Tre kronor, 1998-1999

Teatrar i urval:
Brott, straff, mord…, Stockholms stadsteater, regi av Mattias Andersson
Blodsbröllop, Örebro länsteater, regi av Kristian Tomner
Utvandrarna, Riksteatern, regi av Farnaz Arbabi
Skjut då, varuhus!, Teater Tribunalen, regi av Jenny Nörbeck

Är även aktuell i höst på SVT med serien Åkalla.