Den 18:e Iranska Filmfestivalen äger rum den 22-23 september 2018 på Biograf Skandia i Stockholm. Flertalet av årets långfilmer har Europapremiär och festivalen gästas som vanligt av några av Irans mest respekterade regissörer och skådespelare för intima dialoger med biobesökarna. 

Festivalen har tidigare gästats av några av de allra största inom iransk film; Farhad AslaniTahmineh Milani, Kiumars Pourahmad, Jafar Panahi, Rakhshan Bani Etemad, Bahman Ghobadi och Dariush Mehrjui hör till några av de stora regissörerna som besökt festivalen. Under åren har festivalen även gästats av många iranska världsartister såsom Amir Aghaee, Bahare Rahnama, Faramarz Gharibian,Fatemeh Motamed Aria, Golshifteh Farahani, Shahab Hossein, Parviz Parastui, Niki Karimi, Mahnaz Afshar och Bahram Radan för att nämna några.

Den Iranska Filmfestivalen är ett initiativ av den svenska välgörenhetsorganisationen YARI Foundation för att rikta större fokus på iransk filmtradition och prisbelönt hantverk, men även väcka uppmärksamhet kring organisationens hjärtefråga – de utsatta skolbarnen i Iran. Filmfestivalens vinst går oavkortad till YARIs fortsatta arbete för att trygga barnens framtida skolgång. 

Välkommen till en magisk bioupplevelse!

Arrangeras av

Med stöd av:

IFF Samarbetspartner:

Våra sponsorer:

Stort tack till: